Pradžia » Kultūra » Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti – skaitymo flashmob‘as

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti – skaitymo flashmob‘as

By adiena.lt

Ruošdamasis Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, Lietuvių kalbos institutas (LKI), organizuoja neeilinę akciją – žaibišką skaitymo sambūrį -  flashmob’ą.  Renginio organizatoriai skelbia, kad skaitymo laisve reikia džiaugtis ir tam turėtų būti tinkama kiekviena akimirka ir kiekviena vieta, tad kviečia visus susiburti ir vienu metu skaityti mėgstamą knygą netradicinėse erdvėse. O kur geresnė ir ramesnė vieta skaityti, jei ne balkone ar ant stogo? Tad šių metų gegužės 2-ąją, lygiai 11 val., LKI stogus, balkonus ir vidinius kiemelius užplūs pasiruošę vienytis ir net lipti pro savo kabinetų langus, kad pasiektų reikiamą vietą, Instituto bendruomenės nariai bei visi kiti susidomėję svečiai.

Imkite mane ir skaitykite

„Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, kasmet minima gegužės 7 d., yra svarbi kiekvienam iš mūsų. Ar galėtume rasti dar tinkamesnę progą pamąstyti, ką man reiškia skaityti? Vienas kūrinys veda prie kito, autorius prie kito autoriaus, srovė prie srovės, kol galiausiai nekaltas pokalbis virsta diskusija apie filosofiją, moralę, kultūrą. Tada supranti – skaitymas yra jėga. Ir net ne taip svarbu, ką ar kur skaitai, svarbiausia, kad knyga išjudina tuos krumpliaračius galvoje“, – teigia Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinio vadovė Akvilė Girdzijauskaitė.

Norintys dalyvauti skaitymo flashmob‘e turės atsineštą su savimi knygą skaityti 2 minutes.

Žaibiškas skaitymo sambūris bus filmuojamas ir jo akimirkomis bus dalinamasi prieš pat Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

 

Vertinimas: 5.0. Balsų skaičius: 1
Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

keturi × du =