Pradžia » Pasaulis » Trumpo atvaizdas su nupjauta Laisvės statulos galva sukėlė kritikos bangą

Trumpo atvaizdas su nupjauta Laisvės statulos galva sukėlė kritikos bangą

By AFP-BNS │adiena.lt

Vokietijos naujienų žurnalas „Der Spiegel“, šeštadienį ant viršelio išspausdinęs JAV prezidento Donaldo Trumpo karikatūrą, kurioje jis vienoje rankoje laiko nupjautą Laisvės statulos galvą, o kitoje – kruviną peilį, sukėlė didžiulę kritikos bangą.

Savaitraštis savo viršelyje išspausdino JAV gyvenančio kubiečio menininko ir politinio pabėgėlio Edelio Rodriguezo darbą, o šalia buvo užrašytas D.Trumpo šūkis „Amerika pirmiausia“.

Konservatyvusis dienraštis „Die Welt“ kritikavo „Der Spiegel“ viršelį, kuris, pasak jo, „menkina žurnalistiką“ REUTERS-Scanpix nuotr.

„Ant mūsų viršelio Amerikos prezidentas nupjauna galvą simboliui, kuris su demokratija ir laisve sveikino migrantus ir pabėgėlius Jungtinėse Valstijose nuo 1886 metų“, – Vokietijos naujienų agentūrai DPA sakė žurnalo „Der Spiegel“ vyriausiasis redaktorius Klausas Brinkbaeumeris.

Paveikslėlis, kuriame pavaizduotas oranžinis veidas be jokių veido bruožų, išskyrus plačiai atvertą burną, sukėlė daugybę diskusijų kituose žiniasklaidos leidiniuose Vokietijoje ir užsienyje.

Minėtu paveikslėliu daugybę kartų buvo pasidalinta socialiniuose tinkluose, be to, jis atsidūrė ir ant šeštadienį Berlyne prieš D. Trumpo draudimą į jo šalį atvykti septynių musulmoniškų šalių piliečiams protestavusių žmonių plakatų.

„The Washington Post“ citavo E. Rodriguezą, kuris paaiškino, kas slypi už jo sukurto piešinio.

„Tai demokratijos nukirsdinimas, švento simbolio nukirsdinimas“, – sakė jis. Menininkas teigė norėjęs parodyti paralelę su islamistų ekstremistų idėjomis ir radikalia D. Trumpo politika.

Vertinimo dar nėra.
Prašome palaukti

Komentarai

  1. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this
    post i thought i could also create comment due to
    this good post.

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

4 × 4 =