Pradžia » Pasaulis » „Qatar Airways“ įvykdė ilgiausią pasaulyje komercinį skrydį

„Qatar Airways“ įvykdė ilgiausią pasaulyje komercinį skrydį

By AP-BNS │adiena.lt

Kataro aviakompanija „Qatar Airways“ įvykdė ilgiausiai pasaulyje trukusį komercinį skrydį. Iš Kataro sostinės Dohos išskridęs lėktuvas nuskrido 14 535 km ir pirmadienio rytą nusileido Oklande (Naujoje Zelandijoje), pranešė aviakompanija. Skrydis truko 16 valandų ir 23 min.

Tolimųjų skrydžių orlaivis „Boeing 777-200LR“ skrydžio metu kirto dešimt laiko juostų. „Qatar Airways“ pažymėjo, kad skrydis truko ilgiau nei trunka Naujojoje Zelandijoje nufilmuotos visos „Žiedų valdovo“ ir „Hobito“ dalys kartu sudėjus.

Skrydis truko 16 valandų ir 23 min.

Lėktuvu skrido keturi pilotai ir 15 įgulos narių, kurie keleiviams pateikė 110 arbatos ir kavos puodelių, 2 tūkst. gaiviųjų gėrimų ir 1036 patiekalų.

Pagal tarptautinę pirmųjų skrydžių sutikimo tradiciją Oklando oro uoste gelbėjimo tarnyba apliejo lėktuvą iš vandens patrankų.

Naujosios Zelandijos prekybos ministras Toddas McClay pažymėjo, kad tokio skrydžio ekonominė nauda „gerokai viršys“ 50 mln. Naujosios Zelandijos dolerių, nes padidins krovinių srautą.

Pernai kovą aviakompanija „Emirates“ įvykdė, kaip tuo metu manyta, ilgiausią pasaulyje pagal laiką nepertraukiamą komercinį skrydį iš Dubajaus į Oklandą, nuskridus 14 200 kilometrų.

 

Vertinimo dar nėra.
Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

devyniolika − 8 =