Pradžia » Įvairenybės » Katė iškrito pro langą. Ką daryti?

Katė iškrito pro langą. Ką daryti?

By Lietuvos žinios│adiena.lt

Pastaruoju metu labai padaugėjo atvejų, kuomet žmonės ieško pro langą/balkoną iškritusių ar iššokusių savo kačių. Jei katė naminė ir anksčiau niekada nebuvo leidžiama į lauką, kelio atgal ji neras.

Katės labai smalsios ir mėgsta pasižvalgyti iš viršaus Palmiros Mart nuotr.

Paprasti, bet veiksmingi patarimai, kaip ieškoti pro langą iškritusios katės:

  1. Į lauką neleidžiamos katės, iškritusios pro langą, patiria didžiulį stresą. Jas gąsdina viskas – nežinoma aplinka, kvapai, garsai. Pirma, ką padaro iškritusios pro langą katės, tai neria į artimiausius krūmus ar plyšį ir slepiasi. Tad kai pastebėjote, kad jūsų katės nėra namuose ir įtariate, kad ji iškrito pro langą ar balkoną, nedelsiant eikite jos ieškoti ten, kur katė galimai nusileido ant žemės.
  1. Ieškokite toje vietoje, kur katė iškrito ir visur aplink netolimu spinduliu. Apieškokite krūmus, rūsius, skyles, plyšius, po automobiliais, griovius, po suoliukais ir t.t. Ieškodami kvieskite katę balsu. Kai kurios katės atsiliepia kviečiamos.
  1. Jei yra dienos metas, o aplink daug triukšmo, loja šunys, klega vaikai ar važinėja automobiliai, katė gali bijoti ir nepasirodyti. Beje, taip labai dažnai ir būna… Bet nepraraskite vilties ir ženkite kitą žingsnį.
  1. Palaukite vakaro, kol viskas nurims ir sutems. Sutemus eikite ieškoti į tą pačią vietą ir pasiimkite žibintuvėlį. Kartokite punkte Nr. 2 nurodytus veiksmus, kvieskite katę ir švieskite žibintuvėliu. Turėtumėte pamatyti žalsvai šviečiančias pradingėlės akis!
  1. Jei kelias dienas ieškote savo katės ir nepavyksta rasti, plėskite paieškos ribas. Ieškokite aplink kaimyninius namus, kiemus, vaikų žaidimo aikšteles. Gali būti, kad katę toliau nubaidė šunys, vaikai ar kiti dirgikliai. Prietemoje nepamirškite žibintuvėlio, katės paieškose tai nepakeičiama pagalba, nes tamsoje sunku katę pamatyti.
  1. Jei bent porą dienų ieškote savo katės ir toji neatsiranda, atspausdinkite skelbimų su katės nuotrauka ir trumpu aprašymu kada ir kur tiksliai katė iškrito, savo kontaktais ir iškabinkite aplink namus, laiptinėse ir kt. vietose. Apklauskite kaimynus, gal kas matė ar girdėjo katę kniaukiant. Jei katė sužeista, ar einanti prie žmonių, ją galėjo priglausti kiti žmonės. Pradingėlės paieškos skelbimus paplatinkite ir internete įvairiuose gyvūnų gelbėtojų ar mylėtojų internetiniuose puslapiuose. Bet pirmiau kabinkite vietoje spausdintus skelbimus, tai gerokai efektyviau.
  1. Kai radote katę, nedelsiant vežkite ją į vet. kliniką apžiūrai. Jei yra naktis, padarykite tai ryte. Katėms tokie skrydžiai yra pavojingi, blogai nusileidus ant žemės galimi galūnių lūžiai, vidinių organų plyšimai, labai dažni žandikaulių lūžiai, ypač pavojingi stuburo pažeidimai. Netikėkite, kad katės gali iškristi iš 12 aukšto ir apsieiti be pasekmių. Tai yra įmanoma, bet dažniau vis gi katės susižeidžia, nei lieka visiškai sveikos. Kartais užtenka iškristi ir iš 2-o aukšto, kad katė patirtų rimtas traumas.
  1. Nenuleiskite rankų, jei nepavyksta katės rasti. Ieškokite kasdien, imkitės visų įmanomų priemonių, kreipkitės pagalbos į gyvūnų organizacijas, jei reikia patarimų.
  1. Nepamirškite saugoti savo augintinių, nepalikite be priežiūros atvirų langų ar balkonų. Katės yra smalsios ir nenuspėjamos, galų gale gali netyčia iškristi nenujausdamos aukščio pavojaus.

Vertinimas: 5.0. Balsų skaičius: 2
Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

šeši + devyni =