Pradžia » Airija » Sučiupti Hutch‘ą arba Lengvas būdas užsidirbti milijoną

Sučiupti Hutch‘ą arba Lengvas būdas užsidirbti milijoną

By independent.ie │ adiena.lt

Gerry Hutch. ©YouTube Stopkadras

Christy Kinahan kriminalinis kartelis siūlo vieno milijono apdovanojimą tam, kas pagaus gyvą Gerry Hutch, pravarde The Monk (liet. - Vienuolis). Suprantama, siūlymas skelbiamas ne iš televizijos ekranų ir nėra skirtas pavyzdingai įstatymo besilaikantiems piliečiams. Jis paplatintas tarp tarptautinių narkotikų dilerių gaujų Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Olandijoje.

Kodėl medžiojamas Gerry Hutch? Tai – jau metus besitęsiančio kruvino keršto maratono išdava. Tuo pačiu taip Christy Kinahan nori pažymėti savo bendražygio David Byrne mirtį „Regency“ viešbutyje (Dublinas) per pernai metų vasario 5 dieną įvykdytą ataką. Manoma, kad tada tikrasis taikinys buvo gaujos vado sūnus – Daniel Kinahan, palikęs viešbutį anksčiau.

Žudynės „Regency“ viešbutyje buvo atsakomasis smūgis už „Vienuolio“ sūnėno Gary Hutch nužudymą Ispanijoje 2015 metų rugsėjo mėnesį.

Tuo tarpu pačiam Gerry Hutch šiuo metu – ne pyragai, jam visai nesinori mirti lėtai kankinamam, kaip norėtų pasielgti jo oponentas. Jis priverstas slapstytis ir gali pasitikėti tik keletu labai artimų žmonių, kad nepakliūtų į spąstus. Tačiau, kad ir kokioje nepavydėtinoje situacijoje jis dabar būtų, manoma, kad praradęs daug savo draugų ir šeimos narių, jis neliks skoloje.

Kinahan – Hutch nesantaika jau kainavo 11 gyvybių, įskaitant du visiškai nekaltus asmenis. Šios žudynės, išskyrus vieną, įvykdytos Kinahan pusės iniciatyva. Žuvusiųjų sąraše - Hutch brolis, du sūnėnai ir du artimiausi jo draugai. Policija sako, kad ji sutrukdė dar keletui pasikėsinimų į jo šeimos narius.

Buvęs garsus ginkluotų apiplėšimų organizatorius The Monk spruko iš Airijos po antrojo sūnėno Gareth Hutch mirties pernai Dubline gegužės 24 dieną. Nuo to laiko jis nebūna vienoje vietoje ir „juda“ Europos, įskaitant JK, teritorijoje. Slapstosi jis ne tik nuo Kinahan, bet ir nuo policijos, manančios, kad turi pakankamai įrodymų, siejančių Hutch su „Regency“ viešbutyje įvykdytu nusikaltimu.

O kur pradžių pradžia?

Tuo tarpu gaujų gyvenimą žinantis šaltinis teigia, kad pirmosios „kruvino maratono“ aukos Gary Hutch (The Monk brolio – red. past.) mirtis Ispanijoje buvo užsakyta dėl to, kad šis per daug žinojo apie Kinahan kartelio operacijas, kurių metu jis apgavo ir apiplėšė kelis verslo partnerius.

Pirmiausia minimas pagarsėjęs olandų prekiautojas narkotikais Robert Mink Kok, su kuriuo Christy Kinahan dirbo nuo 1990 metų. Pasak šaltinio, Daniel Kinahan su bendrininkais iš Marbella (Ispanija) miesto 2013 metų rugpjūčio mėnesį nužudė Mink Kok‘o iždininką ir perėmė jo Pietų Amerikos (narkotikų) jungtis.

Gary Hutch žinojo šią informaciją, o taip pat ir apie daug kitų žudynių bei „užnugarinių“ operacijų. Šaltinio duomenimis, Hutch turėjo įrodymus, jog Kinahan kartelis pavogė 30 kg kokaino iš kitos Olandijos gaujos.

Nesiliaujančiai nesantaikai turėjo įtakos ir ginčas tarp Gary ir Daniel kilęs po 2009 metų „Bank of Ireland“ (College Green, Dublinas) apiplėšimo. Hutch priklausė gaujai, kuri pagrobė banko darbuotoją su jo šeima ir apiplėšė banką, sumažinusi jo kapitalą 7.6 mln. eurų. Pasak šaltinio, Daniel Kinahan sutiko „išplauti“ 2.5 mln. eurų. Dėl šių „į nekilnojamąjį turtą investuotų“ pinigų vėliau ir prasidėjo nesutarimai. Tarp kitko, Gary Hutch teisiamas nebuvo, o iš pavogtos sumos policija sugebėjo rasti tik 1,7 mln. eurų.

Gary Hutch apkaltino Daniel Kinahan apgavyste. 2014 metų rugpjūtį Gary Hutch pasiuntė šaulį nušauti Daniel Kinahan, bet šis nebuvo pakankamai profesionalus ir tik sužalojo nekaltą žmogų.

Vertinimas: 5.0. Balsų skaičius: 2
Prašome palaukti

3 Komentarai

  1. What a information of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge about unpredicted feelings.

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  2. I’m gone to say to my little brother, that he
    should also go to see this blog on regular basis to get updated
    from newest reports. 3gqLYTc cheap flights

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  3. Today, I went to the beachfront with my kids.
    I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.“ She put the
    shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
    She never wants to go back! LoL I know this is entirely
    off topic but I had to tell someone!

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

7 + septyniolika =