Pradžia » Įvairenybės » Lietuva – šalčio ir sniego gniaužtuose

Lietuva – šalčio ir sniego gniaužtuose

By Palmira Mart │ adiena.lt

Šiomis dienomis Lietuvoje juokaujama, kad laikas iš naujo švęsti Kalėdas ir Naujuosius metus: per šias šventes, kaip jau tampa įprasta, visoje šalyje lijo, tvyrojo rūkas ir vyravo pliusinė temperatūra, bet jau pirmąją naujųjų metų savaitę šalį uždengė sniegas ir sukaustė šalčiai. 

Nuotraukose žiema graži, bet žmonėms ji sukelia daug rūpesčių Palmiros Mart nuotr.

Sinoptikai prognozuoja, kad šalti ir žiemiški orai šalyje turėtų išsilaikyti visą šį savaitgalį bei kitos savaitės pradžioje, tačiau vėjas turėtų pamažu rimti, didesnio sniego taip pat neprognozuojama.

Artimiausiomis naktimis žemiausia temperatūra nukris nuo 17 iki 22 laipsnių, o rytiniuose rajonuose gali spustelti ir 25 laipsnių šaltukas. Aukščiausia temperatūra dienomis turėtų būti 12–17, vakariniuose rajonuose – 9–11 laipsnių šalčio.

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, ugniagesiams daugiausia rūpesčių šiomis dienomis sukėlė vėjo nulaužtų medžių šakų šalinimas, ypač nemažai tokių atvejų pasitaikė Telšių, Klaipėdos ir Alytaus apskrityse.

Automobilius iš šalikelės ugniagesiai traukė Varėnos ir Jurbarko rajonuose, du automobiliai apvirto Šilutės rajone – vieną jų teko traukti iš vandens apsemtos pievos.

Visgi didelių avarijų šalies keliuose kol kas išvengta – trečiadienį netoli Skirsnemunės nuo sklidaus kelio nuvirtus autobusui, juo važiavusios dvi keleivės – močiutė su anūke – atsipirko išgąsčiu. Ketvirtadieno rytą autostradoje Klaipėda – Kaunas į griovį nuslydo vilkikas.

Iš viso šiomis dienomis šalies keliuose bei miestuose fiksuota kur kas daugiau, nei įprasta, eismo įvykių, tačiau žmonių aukų juose kol kas išvengta.

Dėl sudėtingų eismo sąlygų nuo ketvirtadienio Lietuvos ir Lenkijos pasienyje nusidriekė ilga  keliolikos kilometrų krovininių automobilių eilė.

Palmiros Mart nuotr.

Eismo sąlygos šalies keliuose išlieka sudėtingos, gyventojai raginami atsisakyti nebūtinų kelionių automobiliais.

Lietuvos žiniasklaida šiomis dienomis mirga marga patarimais, kaip rengtis, esant šaltam orui, ką valgyti, kaip saugoti veido odą ir kitas kūno vietas nuo galimų nušalimų.

Susidaro įspūdis, tarsi Lietuva būtų esanti subtropinėje klimato juostoje, o jos gyventojai nežinotų, kas yra žiemos šalčiai, gyvenime nebūtų matę sniego ir įsivaizduotų, jog žiemą lauke galima vaikščioti su basutėmis.

Vertinimas: 5.0. Balsų skaičius: 1
Prašome palaukti

3 Komentarai

  1. Attractive part of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your
    blog posts. Anyway I will be subscribing in your feeds or even I fulfillment you
    get entry to consistently rapidly.

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  2. I like what you guys are up too. This sort of clever work and coverage!
    Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys
    to blogroll.

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  3. Hi, Neat post. There is a problem along with your web site in internet explorer, might check this?
    IE nonetheless is the market chief and a huge portion of people will
    pass over your excellent writing because of this problem.

    0mniartist asmr

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

11 + 15 =