Pradžia » Migrantų krizė » Ispanijos Seutos anklavo sieną šturmavo daugiau kaip tūkstantis migrantų

Ispanijos Seutos anklavo sieną šturmavo daugiau kaip tūkstantis migrantų

By AFP-BNS │adiena.lt

Daugiau kaip tūkstantis migrantų sekmadienį mėgino perlipti aukštą dvigubą tvorą tarp Maroko ir Ispanijos anklavo Seutos, o per šį smurto incidentą vienas pareigūnas neteko akies, daug jų sužeista, pranešė vietos valdžia.

Scanpix nuotr.

Apie 1,1 tūkst. žmonių iš Užsachario Afrikos, norėjusių patekti į Europą, šturmavo pasienio tvorą anksti ryte (3 val. Airijos laiku), o jų puolimas buvo „itin smurtingas ir organizuotas“, sakoma Ispanijos centrinės valdžios atstovo Seutoje pranešime.

Vis dėlto per sieną prasiveržė tik du žmonės – jie buvo sunkiai sužeisti ir nuvežti į ligoninę.

Sekmadienį užpuolikai mėgino „jėga atverti kai kuriuos vartus išorinėje tvoroje, naudodami laužtuvus, vielos žirkles ir didelius akmenis, kuriais puolė Maroko pajėgas ir Ispanijos civilinės gvardijos (policijos) agentus“, – sakoma pranešime.

Per naujausią incidentą buvo sužeisti penki ispanų policininkai ir 50 Maroko pajėgų narių. Vienas iš jų neteko akies.

Maroko vidaus reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad 10 šalies saugumo pareigūnų buvo sunkiai sužeisti.

Seuta ir Melilja – kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje – yra vienintelės su Afrikos šalimis tiesiogiai besiribojančios Europos Sąjungos teritorijos.

Į jas veržiasi afrikiečiai migrantai, trokštantys geresnio gyvenimo Europoje. Žmonės mėgina patekti į anklavus lipdami per pasienio tvoras, plaukdami palei pakrantę arba pasislėpę transporto priemonėse.

Pirmadienį vienas Prancūzijos pilietis buvo suimtas dėl mėginimo įvežti į keltą, turėjusį išplaukti iš Seutos, kemperį, kuriame buvo rasti 12 pasislėpusių alžyriečių, nurodė policija.

Be to, pakrančių apsaugos pareigūnai nurodė išgelbėję 52 žmones, plaukusius nedidele valtimi į pietus nuo Malagos uostamiesčio Ispanijos pietinėje pakrantėje.

Pasak vietos valdžios, iš 1,1 tūkst. migrantų, sekmadienį šturmavusių sieną su Seuta, tik kiek daugiau nei 100 sugebėjo užlipti ant išorinės tvoros ir praleido ant jos kelias valandas.

Per panašų incidentą gruodžio 9 dieną į šį mažytį anklavą įsiveržė daugiau kaip 400 migrantų.

Vertinimas: 5.0. Balsų skaičius: 1
Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

keturiolika + penkiolika =