Pradžia » Airija » Motina kaltinama davusi neįgaliai dukrai mirtiną dozę raminamųjų

Motina kaltinama davusi neįgaliai dukrai mirtiną dozę raminamųjų

By rte.ie │adiena.lt

58 metų Bernadette Scully kaltinama savo vienuolikmetės dukros nužudymu. ©GoogleMaps

Centriniame baudžiamajame teisme - 58 metų Bernadette Scully, gyvenanti Tullamore mieste ir dirbanti šeimos gydytoja. Ji kaltinama savo vienuolikmetės dukros nužudymu. Kaltinamoji kaltę neigia, rašo rte.ie.

Kaltintoja Tara Burns teisme kalbėjo, kad kaltinamosios dukra Emily Barut gimė su sunkia fizine negalia ir iki lemtingosios dienos visą laiką buvo gerai prižiūrima.

2012 metų rugsėjo 15 dieną Emily miegojo prastai ir jautė skausmus po prieš dvi savaites atliktos chirurginės procedūros, kurios metu buvo pakeistas į skrandį įvestas maitinimo vamzdelis.

Bernadette Scully tuo metu taip pat jautėsi blogai, nes ji neturėjo laiko tinkamai pailsėti dėl to, jog rūpinosi dukra.

Tą dieną B. Scully išrašė raminamųjų ir antidepresantų receptą savo motinos vardu. Ji paprašė savo partnerio Andriaus Kozlovskio nupirkti vaistų. Šis parnešė vaistus ir tuoj vėl išėjo iš namų su kitais reikalais. A. Kozlovskis nematė Emily visą dieną. Namo jis grįžo vakare ir rado B. Scully miegančią. Partnerės jis nebudino, nes žinojo, jog jai labai trūksta miego.

21 val.  A. Kozlovskis nuėjo pažiūrėti Emily ir rado ją šaltą. B.Scully taip pat nereagavo. Paaiškėjo, kad ji išgėrė didelę dozę motinos vardu išrašytų vaistų.

Vėliau buvo nustatyta, kad Emily mirusi ir atlikus skrodimą jos kraujyje rasta didelė dozė nuodingų medžiagų: 200 mikrogramų chloralio hidrato viename mililitre kraujo. Ekspertų teigimu, jei vaistų kiekis būtų buvęs girdomas teisingomis dozėmis, tai kraujyje būtų buvę 10 - 20 mikrogramų.

Rugsėjo 20 dieną Bernadette Scully savo noru atėjo į policijos nuovadą ir padarė pareiškimą. Vėliau ji pateikė antrą pareiškimą ir nurodė, jog tos dienos ryte ji davė dukrai chloralio hidrato tris kartus, nes dukra buvo nusiminusi ir verkė iš skausmo. Ji teigė, jog vaistus girdė 2 val. nakties, vėliau 6 val. ryte ir dar 11 val. Jos nuomone, sugirdytų vaistų kiekis buvo 27 - 32 ml.

Kaltintoja Tara Burns teisme sakė, jog B.Scully pripažino, kad vaistų kiekis buvo per didelis. T. Burns aiškino, jog ji neabejoja, kad kaltinamoji mylėjo ir rūpinosi savo dukra, tačiau kalba eina apie konkrečios dienos įvykius, kai chloralio hidratas buvo dozuojamas neteisingai ir motina, šeimos gydytoja, turėjo žinoti, jog rizikuoja dukros gyvybe.

Kaltinimas žmogžudyste bus įrodytas, jei bus įrodyta, kad B. Scully, kurios, kaip motinos ir kaip gydytojos, pareiga pasirūpinti dukra, elgėsi aplaidžiai ir aplaidumas buvo bendro pobūdžio.

Valstybės patologė Marie Cassidy teismui sakė, kad skrodimo metu ji nerado traumų ir mergaitės fizinė būsena rodė, kad ji buvo gerai prižiūrima. M.Cassidy sakė, kad 6 – 8 valandos prieš mirtį Emily ištiko hipoksinis nepakankamumas – smegenyse buvo per maža deguonies. Ji sakė, kad neįmanoma prognozuoti, kokį poveikį tai būtų turėję bendrai sveikatos būklei. Patologė padarė išvadą, kad mirties priežastis – apsinuodijimas chloralio hidratu kartu su kitais veiksniais: mikrocefalija, epilepsija ir plaučių uždegimu.

Kryžminės apklausos metu gynėjas Ken Fogarty sakė, jog B.Scully naudojo chloralio hidratą epilepsijos traukulių kontrolei ir būtent tomis valandomis (2, 6 ir 11 val. ryte) Emily buvo užėję priepuoliai.

M.Cassidy sakė, jog tokie priepuoliai gali būti pragaištingi ir sukelti staigią mirtį arba stipriai pakenkti per kelias minutes.

K.Fogarty padarė prielaidą, kad chloralio hidratas vieninteliu atveju galėjo sukelti mergaitės mirtį, jei tik ji nemirė anksčiau.

M.Cassidy atsakė, kad viskas, ką ji gali pasakyti, jog organizme rasta mirtina vaistų dozė.

Kai K.Fogarty paklausė, ar patologė būtų radusi kitų mirties priežasčių, atmetus chloralio hidratą. M. Cassidy atsakė:  „Taip“.

Vertinimo dar nėra.
Prašome palaukti

4 Komentarai

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google,
    and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels.

    I will be grateful if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  2. This excellent website really has all the information I needed concerning this
    subject and didn’t know who to ask.

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  3. Thank you for the good writeup. It in fact used to be a leisure account it.
    Glance advanced to far introduced agreeable from you!
    By the way, how can we keep up a correspondence?

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  4. Article writing is also a fun, if you be familiar with afterward you can write if not it
    is complicated to write.

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

8 + 8 =