Pradžia » Airija » Kas ardo Airijos šeimas?

Kas ardo Airijos šeimas?

By irishmirror.ie │adiena.lt

Psichoterapeutas, knygų autorius daktaras John Sharry teigia, kad poros turi išjungti telefonus ir pradėti bendrauti „realiame pasaulyje“, kad išsaugotų savo santykius. Jo nuomone, būtent technologijos yra svarbiausia santuokų Airijoje subyrėjimo priežastis.

Technologijos griauna šeimos gyvenimą. ©Sketchport.com

Šeimos psichologas ir Dublino miesto universiteto (angl. UCD) dėstytojas John Sharry sako, kad įnirtingas išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir interneto naudojimas daro neigiamą poveikį santykiams ir… seksualiniam gyvenimui.

Nerimą kelia tai, kad „privalomos turėti“ technologijos griauna ne tik šeimos gyvenimą, bet ir santykius tarp tėvų ir vaikų.

Daktaras J.Sharry savo mintis grindžia konsultacinio centro „Santykiai Airijoje“ (angl. Relationships Ireland) sudarytos anketos rezultatais – 90 procentų pagalbos ieškančių porų teigia, kad technologijos turi didelę įtaką pašlijusiems santykiams.

J.Sharry sako: „Žmonės daugiau laiko praleidžia internete ir mažiau su savo partneriu. Jie turėtų daugiau ir dažniau kalbėti vienas su kitu. Skaitmeninį ekraną jie turėtų pakeisti santykiais realiame pasaulyje. Taip jie taptų tik laimingesni.

Manau, didžiausia šių laikų šeimų problema – tėvai „sėdintys telefone“ ir mažai kalbantys tarpusavyje.

Mama žiūri muilo operą per televizorių, vaikai savo kambariuose – „YouTube“, tėtis tikrina pranešimus telefone – tokia dabartinių šeimų idilija.

Tai iškreipia santykius, nes pirmenybė teikiama ekranui, o pokalbiams tarpusavyje laiko nebelieka.“

Konsultavimo santuokų klausimais tarnybos „Accord“ duomenimis, 17 procentų 2015 metais į centrą besikreipusių porų sakė, kad interneto ir technologijų naudojimas neigiamai paveikė jų santuoką. 2007 metais tokių porų buvo tik 4 procentai.

Daktaro J.Sharry svetainė www.solutiontalk.ie

Vertinimas: 5.0. Balsų skaičius: 1
Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

14 − 5 =