Pradžia » Airija » Ko ieško žaliosios salos gyventojai internetinėse erdvėse?

Ko ieško žaliosios salos gyventojai internetinėse erdvėse?

By rte.ie │adiena.lt

Europos futbolo čempionatas 2016 - šiais metais ši tema buvo labiausiai ieškoma Airijoje per Google paieškos sistemą, skelbia bendrovė. Šalies komandai šiame čempionate sekėsi neblogai, tačiau į ketvirtfinalį ji nepateko. Nepaisant to, futbolas buvo ir bus airių „dievaitis“.

Europos futbolo čempionatas ir „Pokemon Go“ pirmauja airiškose Google paieškose.

Antras paieškų hitas – liga, praeitą vasarą pasklidusi visame žemės rutulyje, su realiu pasauliu susietas žaidimas „Pokemon Go“. Tačiau ne daug mažiau internautų susidomėjimo susilaukė ir muzikanto David Bowie mirtis.

Politika nelieka paskutinėje vietoje - Brexit, JAV rinkimai ir šių metų vasario mėnesį įvykę Airijos parlamento rinkimai buvo dažniausiai tyrinėjami internete, o trys JAV politikai Donald Trump, Hillary Clinton ir Bernie Saunders buvo topiniai šalies Google vartotojų paieškose.

Kiti septyni politikai, dominantys salos gyventojus, yra Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May, birželio mėnesį nužudyta politikė Jo Cox, politikas, istorikas, žurnalistas Boris Johnson, miręs Kubos prezidentas Fidel Castro bei vietiniai veikėjai Joan Burton, Lucinda Creighton ir Gerry Adams.

2016 metai buvo neįprasti įžymybių mirčių skaičiumi. Ir tai atspindi paieškų duomenys: muzikantai David Bowie ir Prince, aktorius Alan Rickman ir Airijos regbio legenda Anthony Foley - tarp labiausiai tyrinėtų asmenybių per pastaruosius 12 mėnesių.

Sporto srityje, kaip minėta, pirmauja Europos futbolo čempionatas. Toliau seka Olimpinės žaidynės, Airijos ir Naujosios Zelandijos regbio rungtynės ir Šešių nacijų (angl. Six Nations) kasmetinės regbio varžybos. Tarp sporto atstovų dominuoja „Manchester United“ treneris José Mourinho, JAV olimpinis plaukikas Michael Phelps ir Airijos boksininkas Michael Conlan.

„Savižudžių būrys“ (angl. Suicide Squad), „Betmenas prieš supermeną“ (angl. Batman v Superman) ir “Deadpool“ – trys filmai, kurie dažniausiai buvo minimi užklausose.

Iš Netflix serialų didžiausią susidomėjimą kėlė „Žmogžudžio darymas“ (angl. Making a Murderer) bei jo herojus Steven Avery, o taip pat muzikantas Bruce Springsteen ir airis, UFC žvaigždė Conor McGregor. Labiausiai dominusios moterys: Hillary Clinton, Meghan Markle - aktorė ir princo Harry mergina, aktorė Stephanie McConnell.

Pirmaujančios „Kas yra?“ tipo paieškos: „Pokemon Go“, Brexit ir „Hung Dáil“ (rinkiminis leksikonas red. pst.)

Dažniausios „Kada?“ tipo paieškos: Lanternų festivalis, Juodasis penktadienis ir Motinos diena.

Technologijų priekyje – iPhone, o receptų - spageti Bolognese, vegetariškas bei obuolių pyragai.

Vertinimo dar nėra.
Prašome palaukti

3 Komentarai

  1. Hi, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my website!I suppose
    its ok to use a few of your ideas!!

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  2. I have read so many articles concerning the blogger lovers
    except this article is truly a fastidious paragraph,
    keep it up. adreamoftrains best hosting

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti
  3. I’m really enjoying the theme/design of your website.

    Do you ever run into any browser compatibility problems? A number of my blog readers have complained about my
    blog not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
    Do you have any solutions to help fix this problem?

    Vertinimo dar nėra.
    Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

5 × keturi =