Pradžia » Airija » Katie Taylor: iš mėgėjos į profesionales

Katie Taylor: iš mėgėjos į profesionales

By irishmirror.ie │adiena.lt

Airijos sportininkė Katie Taylor atstovauja šalies bokso ir futbolo asociacijas. Jos, kaip lengvojo svorio kategorijos boksininkės, karjerą ženklina penki pasaulio, šeši Europos, penki ES čempionės titulai, pergalė Europos žaidynėse ir 2012 metų Londono olimpiados auksas.

© WikimediaCommons

Nuo dabar ji – apmokama profesionalė, rašo irishmirror.ie. Vakar sporto renginius atstovaujančios Anglijos kompanijos Matchroom Sport direktorius Eddie Hearn pasirašė kontraktą su Katie. Ji - pirmoji moteris boksininkė, kurią garsi kompanija priėmė į savo gretas. Taylor debiutas numatytas lapkričio 26 dieną „Wembley“ arenoje.

Moterų boksas

„Kai aš pradėjau svajoti apie olimpinį auksą, moterų boksas praktiškai buvo nežinomas. Dabar, savo užsispyrimo ir neįtikėtinai mane palaikančių sirgalių dėka, moterų boksas yra lygiavertė vyriškos lyties partnerė olimpiniame sporte. Dabar aš noriu daryti tą patį profesionaliame sporte ir tikiuosi tie, kurie palaikė mane iki šiol, bus kartu su manimi. Aš su jauduliu žiūriu į priekį.“ – džiūgavo K. Taylor.

Eddie Hearn pridūrė: „Šiandien reikšminga diena mūsų sporte - Katie įsijungia į profesionalių gretas. Ji yra viena iš labiausiai nusipelniusių visų laikų mėgėjų boksininkių ir yra bokso gerbėjų ikona Airijoje. Sutikau Katie pirmą kartą praeitą savaitę ir ji mane sužavėjo savo noru ne tik laimėti pasaulio čempionės titulus, bet ir sugriauti barjerus, trukdančius moterų boksui. Ji - sektinas pavyzdys.“

„Boksas yra sportas, atviras visiems, bet tai taip pat pramogų verslo dalis. Kiekvienas, kuris stebėjo Katie kovą žino, kokia jaudinanti ji yra, o nemačiusieji tikrai mėgausis jos pasirodymais „Sky Sports“- tęsė Eddie - „Aš tikrai džiaugiuosiu šiuo iššūkiu ir mes esame pasiryžę suteikti Katie galimybes, reikalngas jos svajonių išsipildymui.“

Vertinimas: 4.0. Balsų skaičius: 1
Prašome palaukti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

trylika − 5 =